Exkurze do Pekárny Jan Mašek na Smržovce
S výkladem pana Jana Maška poznali celý proces výroby chleba, housek, rohlíků nebo sladkého pečiva.
Slyšeli recept na pletení "okénkové" vánočky. Naučili se jaké druhy mouky pekař používá.
Ochutnali čerstvě upečené housky, jako dárek dostali sladké pečivo.
Hodinová exkurze probíhala blízko pecí, kde je teplota až 60 stupňů.
První Maškovu pekárnu založil jeho dědeček před 99 lety.
Jak uvedl sám majitel a pekař Jan Mašek, historie pekařů rodu Maškových bude již v roce 2022 stoletá, i když byla její činnost přerušena komunistickým režimem. V současné době připravuje na převzetí firmy svého syna.
Cíl besedy a exkurze byl splněn, žáci se seznámili s profesí pekaře.
Nahrávám data...