Beseda + exkurze – Hamrovská řemeslná pekárna
Žáci se dozvěděli, jak je pro majitele důležité, aby pekl ze surovin, které neobsahují žádné chemické přísady, další požadavek je, aby byly kvalitní. Vyprávěl, jak dlouho trvalo, než našel pekaře, od kterých odebírá jednotlivé druhy mouky. Viděli jsme kvásek, základ těsta. Dozvěděli jsme se, jak je důležité o něj pečovat, aby byl stále kvalitní – „musí se mu dát dobře najíst a napít“. Děti sledovaly pracovníky při práci – válení a dělení těsta, vyndávaní chleba z pece, rovnání housek na pečící plechy, jejich posyp...Žáci se hodně ptali, mnoho věcí je zajímalo a pan Mašek jim trpělivě odpovídal na jejich otázky.
Hlavní cíl akce byl splněn – žáci se důkladně seznámili s povoláním pekaře, dokážou si představit, jak je náročné, ale líbilo se jim, že výsledky je okamžitě vidět.
Akce se žákům moc líbila a přispěla k propagaci oboru ve firmě, která je místním zaměstnavatelem.
Akce byla zrealizována v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech II, podpořeným evropskými fondy OP VVV a MŠMT.
Nahrávám data...